Шефът на РП – Благоевград Борислав Ковачки дари кръв на болницата

Благоевградски прокурори последваха примера на главния прокурор Иван Гешев и дариха безвъзмездно кръв. Сред доброволците, които вчера дариха кръв, беше административният ръководител на Районна прокуратура Борислав Ковачки. Репортер на “Струма” го засече на излизане от Кръвен център заедно с колегата му Красимир Тодоров.
“Общо 21 прокурори и служители от Районна прокуратура са се записали като доброволци”, заяви Борислав Ковачки. Той е с кръвна група 0 положителна, а прокурор Тодоров от по-рядката кръвна група Б отрицателна. След като изпълниха гражданския си дълг, двамата прокурори се върнаха на работните си места.
Пред отделението по трансфузионна хематология вчера имаше и други кръводарители, които задължително бяха с предпазни маски и се допускаха един по един, като в коридора не се разрешаваше присъствието на повече от двама души.
Акцията по кръводаряване и доброволчество, предприета от държавното обвинение, продължава. Тя започна преди няколко дни, след като стана ясно, че има сериозен отлив на кръводарители от началото на месец март във връзка с извънредното положение и взетите мерки за ограничаване разпространението на COVID-19. /struma.bg/

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

2 516 преглеждания

One thought on “Шефът на РП – Благоевград Борислав Ковачки дари кръв на болницата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград