Така Кажа Мама или КОЙ е с по-ниската тръба

В Благоевград от години си имаме драма с минералната вода. От години, според всеобщото мнение, за всичко е виновен Р. Калайджиев.

Да ама неее.

Проблемът не е в „Езерец“. Вода има за всички. Дебита е напълно достатъчен да се захранят и още хотели, че даже и обществени сгради, училища и прочие.

Проблемът е в един виден „хотелиер“, общински съветник и други неща, които няма смисъл да изброяваме. По-известен в града като Мама Кажа.

И така, Мама Кажа си има хотел. Решава, че в хотела иска минерална вода. Пуска му се. С разрешен годишен обем около 15 500 куб.м./год. Тук е важно да споменем, че бай Ристе иска по-нисък разрешен обем, за да плаща по-малко и защото знае как да използва „инкогнито“ повече.

Преди няколко години, хотел „Езерец“ също иска минерална вода. Пуска му се. С разрешен обем около 34500 куб.м./год. Ноооо, тъй като Мама Кажа е стар шмекер, първо, по една случайност (може би), неговата тръба е по-ниско във резервоара и второ, използва поне четири пъти повече вода от разрешеното количество. Като това може да се види в случайни засичания на водомерното устройство.

А „Езерец“, които направиха огромна инвестиция, за да прекарат водата до другия край на града, дори не могат да изразразходят разрешеното им количество, защото вода няма.

И целият град обвинява Румен, че водата е при него. Защото когато на Мама Кажа водовземането е уж 0,5 л./сек., а той точи 4 л./сек., резервоара намалява, нивото спада, тръбата за „Езерец“ засмуква въздух и си такова майката. Но Мама Кажа никой не го закача. За нищо. От години. Чудим се защо, но отговор няма. Няма и да има. Конкретно за водата, решенията са елементарни и не скъпо струващи.

Освен, че е належащ ремонта на резервоара и тръбите, просто трябва да се изгради нова забивка, на същото ниво, на което е водохващането на банята. И най-важното – да започне „Монте Кристо“ да заплаща към Община Благоевград реалните изразходвани количества, а не измислените от Мама Кажа!

С по-прости думи казано, равни и справедливи условия за всички ползватели, а не комфорт само за миропомазаните!

Много бихме се радвали, в следващия Общински съвет, да НЯМА такива хора като бай Ристе, милеещи единствено за собствения си интерес!

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

3 553 преглеждания

One thought on “Така Кажа Мама или КОЙ е с по-ниската тръба

  1. Да им се спре водата и да се отклони за училища, детски грдини, ясли и за басейна. Стига им толко аванта на тея не наяли се бизнесмени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград