Любо: ЦСКА е фаворит срещу Лудогорец! Срещу кой ни беше последният мач? Опаааа…

Наставникът на ЦСКА – София Любослав Пенев даде брифинг преди утрешния двубой за Суперкупата на България между „червените“ и Лудогорец. Ел Голеадор определи отбора си като фаворит срещу шампиони и заяви, че дузпите също опция за мача. Любо добави, че е убеден, че ще види един силен отбор в червено срещу „орлите“.

„Подготвяме си се, всички мачове за нас са важни, аз съм ви го обяснил. Първенството – важно, Купата – важна, Суперкупата – също важна. Това е моето мислене, ние сме ЦСКА. Даже да не съм в ЦСКА, пак всички мачове са важни. Другата страна си тълкува нещата по техен начин. Всички футболисти ще бъдат на разположение. Последният мач от миналия сезон беше? Срещу кой? Опаааа… Нямам нищо против. Само питам, за да знам за кой мач говорим. Сега станаха мачове, множествено число, въпросът е обширен, нищо повече. Продължаваме същата линия на подготовка, опитваме се с всяка тренировка да бъдем по-добър отбор.

Убеден съм, че ще видим един силен отбор в нашия първия мач за новия сезон. Новите се напаснаха, преговаряме, трансферният период е отворен. Отборът играе със самочувствие, имат необходимите качества. Утрешният съперник го разглеждаме като съперник, историята я оставяме настрана. Елиминирали сме го този съперник, но утре е друг мач. Не трябва да го свързваме с миналото. Утре срещаме един от многото съперници, които ще срещнем през сезона. За мен като старши треньор е важно какво ще направим ние, за да спечелим този мач, както го правим винаги, лесничко е.

Отборите, които участват в турнирите на УЕФА, са длъжни да се подготвят за график с мачове през няколко дни, и ние сме се подготвили. Виждам отбора много добре, цялото ми внимание е насочено към утрешния мач. Имаме шпиони, както пишеше, отчет, всичко е ясно, това вече е вътрешна информация. Изобщо не се притеснявам и съм убеден, и съм със самочувствието да кажа, че ние сме фаворитът в този мач, а и в другите мачове, които са пред ЦСКА.

Да не мислим сега за първенството, аз поне не мисля. Наясно съм с първите четири кръга, ние така работим тук, на парче – по четири, по четири, докато стигнем до края на първенството да спасяваме този или онзи отбор и да натъкмяваме групите. Малко разширих отговора. Вярвам, че ние ще спечелим мача и футболистите ще покажат своите възможности. Агресия, окей, но агресия в границата на правилника – няма да махнем на някой главата, все пак има и съдии, те трябва да са нащрек точно за такива действия. Ако е червен картон, се взима предвид за следващите мачове, ако е жълт, не. Има такава особеност.

Нямам проблем със съдиите никакви. Виждам, че могат, следя го това нещо от много години. Въпросът е да бъдат безпристрастни и да не слугат, така ще израстваме. Да не давам примери с много погрешни решения – окей, наказваме ги, но трябва и да се научат. Грешките са очевадни. За утре съм спокоен, те си имат задача, която трябва да си изпълнят.

Кайседо? Използваме си го, включи се късно при нас в ЦСКА, но е подготвен с националния отбор, утре ще бъде на линия. Валентин Антов? Нека да има скаути, каква е цената? Вход свободен е, скаути могат да дойдат от цялата планета. Каква е цената, че не я знам? Няма как да коментирам тази тема, опитваш се, но няма да стане, пробвай с нещо друго. Ще искаш да ти разкажа какво тренираме – дузпите са опция. Продължения ще има ли, а? Питам, защото ме питате за дузпите. Питате неща, които с удоволствие бих ви споделил, но не пред камерата и пред толкова журналисти. Това са ноу-хау неща, които аз пазя за мача. Затова моите пресконференции са бързи, десет минути и това е, даже девет. Казвайте, че имам работата. Момчета и дами, разбира се“, заяви Любо Пенев пред медиите.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

159 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Спорт