Венцислава Венчова от Благоевград в писмо до президента

Младо момиче от Благоевград изпрати писмо до президента Румен Радев. Венцислава Венчова е на 26 години,  завършила е  бакалавърска степен „Философия“ и педагогическа правоспособност – учител – философски науки 7 – 12 клас, магистратура  „Философия и психоанализа“, а в момента е 5-ти курс, специалност „Право“.

Решила да пише до президента, провокирана от ситуацията, в която се намираме всички, заради коронавируса и мерките, които бяха наложени от правителството. Венцислава не вярва на всичко, което чува в медиите, не вярва на онова, което говорят политиците и се притеснява повече за последиците, които ще настъпят след вируса, отколкото от самия него.

Тя често изразява мнението си и в социалната мрежа и въпреки критиките, които отнася понякога, продължава да отстоява своите принципи и виждания. Венцислава е пример за активен млад човек със собствено мнение и ясно изразена гражданска позиция, която този път е решила да изложи и пред Румен Радев с едничката надежда, някой да се вслуша в хората и в техните нужди.

Съветът, който младото момиче дава на президента е,  да наложи вето на мерките, които бяха наложени на хората, за да могат всички да ходят на работа и да не изпаднат в истинска криза, когато след месец се окаже, че нямат средства дори за храна.

Ето какво написа Венцислава, публикуваме писмото без редакторска намеса:

 

„Уважаеми, г-н Президент,

Изключително съм разтревожена за положението, в което нашата родина е поставена! Смятам, че Вие, като държавен глава, е нужно да защитите с всички сили на Конституцията, като Върховен закон, правата и свободите на българските граждани!

Моля Ви, разберете, че ние – хората, осъзнаваме, че икономическите, социалните, психологическите последици за населението на Република България, ще бъдат непоправими! Хората в момента нямат дори права!

Аз НЕ вярвам в българските болници, НЕ вярвам, че сега, ако някой има нужда да му се обърне внимание някой ще го направи, защото всички са заети да манипулират българските граждани по медии!

НЕ вярвам, че взетите мерки са ефективни, но със сигурност знам, че те потъпкват правата и свободите на българските граждани, които ние имаме по Конституция?

Бих искала да Ви попитам, намирате ли за нормално,  от нас да се изисква  да плащаме нашите данъци, но да не ходим на работа, смятате ли, че е редно да има забрани за спортни дейности, тъй като всички сме наясно колко важно е това за един човек, за неговото здраве и разбира се за здравето на поколението след нас, а именно нашите деца!

Господин Президент, като българка, която обича Родината си, бих искала най-човешки да Ви споделя, че се РАДВАМ, защото НЯМАМ ДЕЦА! НЕ искам да възпитавам и отглеждам децата си в такова време, в което Човешките ценности и морал, са мъртви!

Народът е затворен в домовете си, няма работа, няма икономика, няма транспорт, няма пътища, нямаме никаква свобода!! Туризмът е мъртъв! Културата е мъртва! Моля Ви, направете нещо и подайте ръка на своите граждани, за да може нормалният ритъм на живот да върви по естествен начин!

Моля Ви, нека не се сравняваме с другите държави, защото там хората са подсигурени от финансова гледна точка, а ние, какво, да живеем на кредит ли? Нямаме защита дори на личните данни!! Защо е нужно тези КПП-та да затварят областните градове, защо? Защо трябва човек от човека да бъде разделен? Това е много стар принцип и в същото време пренаситен с пошлост, а именно „Разделяй и владей“, защо се допуска това?!

Наложете им вето, моля Ви! Назначете служебно правителство и ни позволете да ходим на работа и да живеем! Хората не сме глупави, г-н Радев, уморихме се от лъжи! Всеки ден чеваме някакви цифри, най-прости чисра и не знаем нищо, абсолютно нищо за тези хора – на каква възраст са, имат ли други заболявания, ако да, то какви са!

Не ми звучи логично, че едно лице е починало от Covid-19, а пък съпътстващите му заболявания са черепно-мозъчна травма! Това звучи глупаво! Имам и друг въпрос, какво правим с боклука? Какмо правим с парите за онкоболните? Какво правим с опашките пред бюрата по труда?!?!? Спряха ни да ходим на работа, но ни позволяват да извиваме опашки пред сградите на бюрата по труда, че даже и се отварят временни звена за работа, за да може да се обработят документите! ЗАЩО???? ПИТАМ ВИ ЗАЩО!!!!???? Каква е логиката!

Това е подигравка с народа: „ако имаш джип, ще минеш през полето и ще заобиколиш КПП-то“, това слово на политик ли е? Така ли се говори на народа? „Ресторантьор със златен ланец, ако продаде ланеца, ще изкара 3 месеца“, така ли говори добрият политик, г-н Президент? Да си продават хората колите, бижутата, това ли е решението? А, който няма, какво? Да си продава органите ли? Децата ли? Какво? Къщата? С кредитите какво се случва? Защо фирмите за бързи кредити продължават да работят, че даже и рекламни кампании правят и то огромни? Спекулата? Джинджифил – 19лв./кг.; лимони – 5.40 лв./кг., а само до преди 20 дни цената беше доста, доста, в пъти по-ниска. Така до кога?

Да не се окаже наистина, че Вашите думи ще излязат истина: „…гладът да е по-силен от страха.“

Моля Ви, не допускайте да има трупове от глад, мизерия! Не допускайте лъжите и лицемерието да господстват над ума на гражданите чрез медиите! Обърнете и внимание на 5G! Моля Ви, като държавен глада, както винаги до сега с дипломация и логично мислене, моля Ви, бъдете защита за Вашия народ!

С уважение: Венцислава Венчова, 10 април 2020г.“/blagoevgrad-news.com/

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

515 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград