Братът на Димитър Бербатов е задържан за разпространение на наркотици

Асен – братът на бившия футболист на националния отбор Димитър Бербатов снощи отново е заловен с наркотици. Задържан е за 72 часа с още един негов приятел, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Преди осем години-на 4 октомври 2012 г. години Асен Бербатов и още един човек бяха задържани с личния му автомобил на ГП Е-79 край Дупница, тогава полицаите откриха 20 грама кокаин, скрит в детското столче на сина му, намиращо се на задната седалка. Тогава се отърва с условна присъда, чиято давност е изтекла.

Асен Бербатов е задържан в района на магазин „Метро” след като продал отново кокаин. Задържан е в ареста в 2.30 ч. тази нощ, след като е прегледан в СПО на МБАЛ-Благоевград.

Вчера, 6 март., под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград е започнало разследване за извършено престъпление – разпространение на публично място и незаконно държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение”, съобщиха от прокуратурата.

Държавното обвинение поясни още: „На същата дата, А. И. Б. (на 37 години), в района на магазин „Метро“, в град Благоевград разпространил на И. К. Б. високорисково наркотично вещество с бруто тегло 1,71 грама кокаин. В автомобил, същият държал в съучастие с А. И. П. (на 28 години) кокаин с бруто тегло 1,1 грама, канабис 2,4 грама бруто тегло. Двамата са държали и кристално светлокафяво вещество с тегло 0,7 грама, на което предстои да бъде установено съдържанието.

Провеждат се действия по привличането на двамата извършители като обвиняеми и задържането им за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предстои ОП – Благоевград да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите”. /БГНЕС

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

315 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Крими Региона