Кабинетът ще предложи пакет от мерки за медиците, договорен със синдикатите

Борисов ксоментира темата на стадиона в Шумен.

Вначалото на следващата седмица правителството ще предложи пакет от мерки, които да подобрят материалното положение на медицинските сестри, работещи в малки общини и в детски заведения. Мерките са разработени вм сътрудничество с национално представителните синдикати. Това съобщи премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Шумен.

 

В отговор на въпрос дали ще се срещне с протестиращите пред сградата на Министерския съвет медици, обединени от алтернативния Български синдикат на медицинските специалисти, необвързан с национално представителните КНСБ и „Подкрепа“, Борисов отговори отрицателно. В четвъртък срещу петък пет от протестиращите жени престояха над 24 часа в бившия Партиен дом (където сега заседават комисиите на Народното събрание). като се стигна до слъсъци с Националнатаслужба за охрана. Една от протестиращите излезе през прозореца и престоя над един час на перваза на сградата, застрашавайки своя живот и този на служителите, опитващи се да я приберат.

 

На стадиона в Шумен, за ремонта на който правителството отпуска 3 млн. лв., Борисов посочи присъстващите граждани и каза: „Всичките тези хора биха могли да се накачат горе на козирката и да кажат: или – или“. Той подчерта, че многократно се е срещал с протестиращите, а огромна част от обещанията са изпълнени. Видя се, че заплатите на сестрите не са такива, каквито (протестиращите) говорят“, каза Борисов. „Така че аз съм проявил уважение към тях. Вчера пратих министри, зам.-министри…“ добави той.

Премиерът подчерта, че правителството работи в сътрудничество с официалните синдикати, които отстояват по-доброто заплащане на нощния труд и повишаване на доходите на медиците в малките общини и работещите в детските заведения, които „действително получават 600 лв.“.“И един пакет ще предложим след понеделник, да видим как ще се разберем“, заключи Борисов.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

243 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Новини