11 криминално проявени бяха задържани при спецакция (снимки)

11 криминално проявени лица бяха задържани при специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност, проведена днес на територията на общините Карнобат и Сунгурларе. Това съобщиха от Областната дирекция на полицията в Бургас.

Акцията е преминала под надзора на Окръжната прокуратура. Проверени са били множество адреси, които са били обитави от задържаните. Намерени и иззети са били различни вещи, които са предмет на престъпления, сред които инструменти, машини и домакински уреди.

Към момента се установява съпричастността на мъжете към извършени в последните дни кражби от частни домове, разположени на територията на двете общини.

Открити са били и пари в големи количества, както и наркотично вещество – амфетамин.

Провеждането на подобни специализирани полицейски операции срещу битовите престъпления и престъпленията против собствеността ще продължи и за в бъдеще, като същите ще са регулярни и ще обхванат различни точки от територията на Бургаски регион, подчертаха от ОДМВР-Бургас.

В хода на операцията е бил задържан и 39-годишен мъж от село Славянци, който е извършвал лихварска дейност. В неговия дом са били открити тетрадка с имената на длъжниците и дадените суми, множество чужди лични документи и дебитни карти – те са били давани като залог срещу получаваните суми. Те са варирали от 70 до 30 000 лева.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

154 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Криминално