Слави Трифонов призовава да се спре извънредното положение – веднага

Телевизионният водещ и политически лидер Слави Трифонов изригна срещу действията на премиера Бойко Борисов и на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.
Според него министър-председателят води държавата към хаос и разруха, които ще бъдат много по-страшни от коронавируса.
“Извънредното положение трябва да прекъсне веднага. Този безмислен щаб да престане да съществува”, написа във Фейсбук Трифонов.
Водещият призовава държавата да отдели пари, за да може под карантина да бъдат поставени възрастните хора, а младите да излязат навън, да работят и да се разхождат. Трифонов предлага още незабавно да отворят моловете и хотелите.
Ето и целият му пост във Фейсбук:
Смятам, че извънредното положение е неефективно. Щабът е неефективен. За радост българският народ е здрав. Застрашени са основно възрастните хора. Министър-председателят прави хаотични действия, няма план и води държавата към хаос и разруха. И ако не се вземат веднага сериозни, различни мерки, ще последва икономически колапс, който ще бъде много пъти по-страшен от коронавируса. Затова извънредното положение трябва да прекъсне веднага. Този безмислен щаб да престане да съществува.
Държавата да отдели пари, за да може под карантина да бъдат поставени възрастните хора. Те да получат достатъчно финансова помощ, за да могат да преодолеят рисковия период. Държавата може да си позволи да направи всичко необходимо, като грижи, храна, асистенти, за да запазим живота на нашите бащи и майки, дядовци и баби. А всички млади трябва да излязат да работят, да се разхождат свободно по парковете и въобще – да живеят. Всички молове, хотели, ресторанти, магазини да бъдат отворени веднага.

Сутринта слушах министъра на туризма Ангелкова. Тя говори 1 час и не каза нищо. Тоест тя наистина не каза абсолютно нищо. Тя няма никаква идея и никакъв план какво ще се случи с туристическия бизнес това лято. Тя е абсолютно неспособна да взима правилните решения, особено в такава кризисна ситуация. След като всяка държава е оставена да се оправя сама, дори в ЕС, трябва веднага да се отворят хотелите в България и да се направи всичко възможно и адекватно те да бъдат правилния избор за българските туристи. И въобще – трябва да се направи всичко възможно бързо и безапелационно да започнем да се справяме с тази криза. Извънредната ситуация изисква извънредни мерки.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

1 118 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Общество