Управителят на „Беласица“ В. Папалюгов хвърли оставка

Досегашният управител на ОФК “Беласица” ЕООД Венко Папалюгов подаде оставка. Най-вероятната причина за решението на клубния шеф са прогресивно нарастващите коментари за задаваща се футболна буря в Петрич и острите персонални критики към него относно начина на ръководене през последните месеци, акцента върху привличането на куп чуждестранни играчи за сметка на местните таланти и други предполагаеми прегрешения. На среща с кмета Димитър Бръчков бизнесменът го е уведомил за абдикацията си с тривиалното “лични мотиви”.

В. Папалюгов пое поста от предшественика си Георги Петров през септември 2018 г. и в хода на краткия му мандат отборът се завърна да играе на стадион “Цар Самуил”. В качеството си на клубен принципал П. Бръчков коментира новината така: „Господин Папалюгов обяви пред мен решението си да напусне поста, оставаме в прекрасни отношения. Хубавото е, че той ще продължи да помага като петричанин, не като управленец. Оценявам усилията, които положи за подобряване работата и организацията в клуба, отделяше и лични средства“.

На горещия въпрос какво следва оттук нататък, кметът обясни: „Ще вкарам точка на следващата сесия на Общинския съвет с предложение да упълномощим администратора Иван Златински да подписва документи, защото, независимо че шампионатът в Трета лига е преустановен, бумащината си върви. Вероятно някои футболисти ще излязат на борсата, други ще си тръгнат, защото сегашните сериозни разходи, свързани с издръжката на отбора, в този труден момент са недопустими. По-нататък вероятно ще отидем на вариант с назначението на вр.и.д. управител, после ще видим. Бюджетът на клуба със сигурност ще бъде редуциран, така както ще се наложат рестрикции на целия спортно-културен календар в общината. Добре е, че имаме време сериозно да обмислим действията си, до месец ще сме готови с анализа относно ОФК “Беласица”. За генерална клубна стратегия в това смутно време е рано да се говори, но трябва да се върнем към реалността и да преценим истинските си възможности и на тази база да преценим  какви цели можем да си позволим да преследваме. Приключихме на 10-о място в тази кампания и със сигурност на този етап не сме дорасли за професионалния футбол“./struma.bg/

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

1 901 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Петрич