Бившият вътрешен министър Маринов се извини за полицейското насилие върху демонстранти миналото лято

В кулоарите на парламента бившият вътрешен министър Младен Маринов се извини за упражненото насилие от страна на полицаи върху демонстранти по време на антиправителствения протест на 10 юли. Маринов бе категоричен, че още същата вечер е назначил проверка, която се е базирала на клипове, заснети вероятно от протестиращи.

Той обаче не отговори на въпроса дали е виждал конкретните кадри, разпространени по време на заседанието на парламентарната комисия, ръководена от адвокат Николай Хаджигенов.

„Първо искам да се извиня и да кажа, че се извинявам за тази случка, която ни стана достояние – за превишаване на полицейските правомощия при използване на физическа сила и помощни средства. Пак повтарям, тези записи, и днес стана ясно от изказванията на вътрешния министър Рашков, не са укривани.

От своя страна, Христо Терзийски, който оглави МВР след оставката на Маринов, допълни, че е много доволен, че атаката пада върху тях двамата, защото вече са политически лица, а не представители на вътрешното министерство.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

210 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Криминално