Разбиха групата за поръчковото убийство на Станка Марангозова

Мощна акция се провежда в момента в София. Разбита е група за поръчково убийство като „Телеграф медиа“ разбра, че става въпрос за покушението срещу бизнесдамата Станка Марангозова.

В няколко квартала на София е пълно с полиция. Десетки полицаи са блокирали части от квартали. Засилено е присъствието на маскирани и на ул. „Летоструй“ 9А, където се извършват обиски.

Станка Марангозова беше разстреляна през октомври миналата година пред блока си в кв. „Младост“. До тялото й беше открита роза, оставена като послание от килъра.

Още тогава стана ясно, че убитата е пускала жалби в спецобвинението за изнудване срещу сина на ексминистъра от левицата Емилия Масларова – Иво Масларов, и негов партньор. По оперативни данни в периода 2011-2016 г. през банковите сметки на Марангозова преминали над 300 млн. лв. и то официално. Тя се представяла за финансов брокер и залъгвала хора с много пари, че ще им ги увеличи като инвестира в инвестиционни фондове. Излъганите от нея жертви са над 50 и то с огромни суми, сочи разследването. Една от любимите ѝ схеми била да лъже, че ще купува жито, после ще го продаде на борсата, но така и не връщала парите на хората. На практика създала финансова пирамида, а измамените от нея са много.

Разстреляната Станка е била подсъдима за измама в особено големи размери. Била е изправена пред Темида преди три години, след като завлякла двама бизнесмени с над 1,4 млн. лв. Има и заведени три иска от банкови и кредитни институции за над 160 000 лева, за които има изпълнителни листове. От друга страна през последните 5-6 години Марангозова е била доста активна и в завеждането на граждански искове срещу различни хора, с които е имала вземане-даване. За този период е завела 10 граждански дела. Исковете варират от 30 000 лева до над половин милион. Последното дело е срещу Иво Масларов и Елена Масларова и е заведено през август м.г./monitor.bg/

5 038 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.