Чезето: Как така БФС реши кой да е победител на Югозапад?

Треньорът на ФК Кюстендил Николай Николов сподели мнението си за решението на БФС отборът на Миньор (Перник) да влезе във Втора лига, на база моментното класиране.
„Не виждам на какво основание от футболната централа решиха еднолично кого да обявят за първенец на нашата група. Редно беше да се вслушат и в нашите предложения, както го направиха с отборите от Първа и Втора лига. Факторът домакинство отпада след като срещите ще се играят без публика и редно беше първите осем поне по системата „Бергер“ да играем всеки срещу всеки. Щяхме да приключим най-късно до 15 юли. Така по напълно реален начин щеше да се определи кой е най-заслужилият отбор да влезе във втора лига от следващото първенство. Септември (Симитли) е без загуба и победи с 3:0 Миньор като гост, а имат и мач по-малко“, заяви Николов пред „Топспорт“.
„Другият достоен за влизане във Втора лига е отборът на ФК Кюстендил. Стартирахме отлично, макар и като новаци в настоящото първенство, но явно на някого това не се хареса и се появиха някои неудачи и отрицателни резултати. Ако Изпълкомът на БФС не промени сегашното решение на футболната централа, ние ще реагираме пред необходимите инстанции. Радващото е, че доста футболисти изявяват желание да играят за в бъдеще в нашия отбор, което е добър атестат за работа на всички в клуба“, каза още Николов.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

399 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Спорт