Сийка Милева като ощипана госпожица. Не видяла как полицаите бият, била в отпуск

Говорителката на главния прокурор Иван Гешев Сийка Милева и цялото обвинение се прави на ощипана госпожица по въпроса с шокиращите кадри от полицейското насилие по време на протестите миналото лято. Докато цялата общественост се възмущава, Милева – почива. Не видяла кадрите, защото била в отпуск.

Това заяви самата тя на въпрос, отправен от в. “Сега”. Прокуратурата мълчи вече над 24 часа по въпроса с прожектираните вчера фрапиращи кадри по време на извънредното заседание на комисията за разследване на полицейското насилие. На тях се видяха брутални действия на униформени, които бият граждани зад колоните на Министерския съвет. Адв. Николай Хаджигенов, който председателства комисията, заяви, че институции са направили опит да скрият кадрите и е отнело време на членовете да се доберат до тях.

 

Държавното обвинение ще коментира видеата в понеделник, обясни Сийка Милева. Прокуратурата щяла да провери дали действията на полицията са били обект на анализ от страна на обвинението и ако не – прокуратурата ще се самосезира и ще извърши проверка.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

894 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Криминално