Пиратството на филми скочи с 40% заради коронавируса

Броят на посещенията в пиратски сайтове за кино нарастна средно с 40 на сто само за месец. Такава е равносметката от проучването на компанията Muso, която сравни последната седмица на февруари със същия период през март. Този ръст е „бецпрецедентен“, коментират от фирмата.

Пиратството се е увеличило с 41% в САЩ, 43% във Великобритания и 45% в Канада. Сред „шампионите“ по ръст в нелегалното теглене на филми са Италия и Испания – двете европейски страни, които бяха най-тежко засегнати от новия коронавирус. Там посещенията в торент тракерите за месец скочиха със съответно 66 и 50 процента.

Индия също понася тежък удар от пиратството. Там този процент достига до 63. В Португалия той е 47, във Франция – 41, Германия – 36.

Лошата тенденция е в резултат на мерките за изолация, които позиционираха населението по света у дома, на фона на нефункциониращи киносалони.

„Пиратството или нелицензираното потребление на филми е пряко свързано с легалните платформи за онлайн гледане. Както Netflix бележи ръст в потребителите, така го правят и пиратските сайтове“, коментира Анди Чатърли, изпълнителният директор на Muso.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

365 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Любопитно