Разработиха гигантски найлонов балон от който лекарите могат безопасно да лекуват пациенти с коронавирус

Американското дизайнерско студио Plastique Fantastique разработи пластмасов балон, който лекарите могат да използват, за да лекуват по-безопасно пациенти с коронавирус.
Според предприемачите „мехурът“ е многофункционален и има за цел да минимизира риска от инфекция. В много медицински заведения лекарите, сестрите и помощния персонал са изложени на висок риск от зараза.

Дизайнерското студио Plastique Fantastique разработи свое решение за проблема. Посредством найлоновия балон лекарите ще могат да работят в защитена среда. Новото приспособление може да се използва многократно и на различни места. То има своя собствена система за въздушно налягане, която поддържа въздуха вътре чист. Зоната за въздушно заключване поддържа налягането вътре в нужните норми, за да предотврати инфекцията. Лекарите минават през нея след необходимата дезинфеция преди да влязат или да излязат от балона. Така капки от болните пациенти не могат да проникнат, а въздух излиза само отвътре навън. Външен вентилатор осигурява чистия въздух в балона. Вътре лекарите имат цялото нужно оборудване и материали необходими за грижата за пациента.

Десетки американски лекари загинаха от коронавируса, а лиспата на подходящо защитно облекло затруднява предпазването им от вируса. Новоразработения балон може сериозно да намали риска от инфекция.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

1 395 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Любопитно