Народни песни от покрив в София

Народна музика звуча на покрива на Къщата музей и галерия “Андрей Николов” в социална инициатива под надслов „Отворете вашите прозорци!”, предаде репортер на БГНЕС.

Основната цел на събитието е да отправи официален поздрав и да се изрази благодарност към всички ангажирани в борбата срещу коронавируса – целият ни медицински персонал, фармацевтите, гражданска защита, органите на реда и всички доброволци.

Катрин Димитрова, която е от Къщата музей и галерия “Андрей Николов” сподели, че въпреки че не успели да направят своето официално откриване през март, пламъчето в техните души не е угаснало. “И всъщност решихме да дадем нещо обратно на хората, които се борят с коварната в момента болест, която върлува, и в същото време да вдъхнем малко позитивизъм и малко борбен дух във всички българи, защото имаме нужда от това”, посочи тя.

В първото издание на първото по рода си, както казват организаторите от Къщата музей и галерия “Андрей Николов”, музикално събитие без публика, гост-изпълнители бяха 4 талантливи солистки от Квартет „Ермена“ на Националния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“. Изпълниха “Хубава си моя горо“ и “Катерино моме”.

Тези, които живеят в този район на София можеха да се насладят на изпълнението им от вкъщи. А организаторите пък планират и следващи издания. /БГНЕС

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

195 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Новини