Близо 40 хил. заразени с COVID-19 в света са в критично състояние

Близо 40 хиляди души по света, заразени с коронавирусна инфекция, са в критично състояние, сочи световният статистически сайт за случаите на коронавирус – worldometers.info.

Макар цифрите на новозаразени, болни и починали да се променят непрекъснато, става ясно, че броят на заразените не е 1.1 милиона души, а малко над 851 хиляди. От тях близо 811 хиляди са в добро състояние.

До момента от COVID-19 са излекувани над 240 хиляди болни, а починалите в световен мащаб са малко над 61 хиляди души.

Най-голям ръст в разпространението на пандемията в света се отбелязва в дните от 18 март насам, когато случаите на новозаразени в света рязко скача, сочат статистическите графики.

Към днешна дата САЩ остава на първо място в света по брой заболели, като броят им е близо 291 хиляди. Само за изминалото денонощие там са регистрирани близо 14 хиляди нови случаи на заразата, а 7 844 са смъртните случаи, като само за денонощие са починали 440 човека. Над 14 хиляди пациенти са се възстановили и са били изписани от болниците. САЩ е и страната, в която са направени най.-много тестове за COVID-19 – над 1.381 милиона теста.

На второ място в негативната световна статистика се нарежда Испания, която тази нощ надмина Италия по общ брой заразени – близо 125 хиляди души. Починали от заразата са близо 12 хиляди души, а само за денонощието новите заразени са 5 537.

На трето място се нарежда Италия с близо 120 хиляди заразени и над 14 хиляди починали.

На четвърто място е Германия, като за последните 24 часа там са регистрирани 991 нови случаи на заразата, а починали са 55 пациента. Общо заразените в Германия са над 92 хиляди души, а над 26 хиляди са се възстановили напълно.

България все още се намира в дъното на класацията, като случаите на новозаразени все още е двуцифрена стойност, починалите са 17, а 26 са в критично състояние.

Съседните ни страни – Северна Македония, например, отбелязват драстичен ръст на заразените, като за последните 24 часа новозаразени там са 53 човека. Общо заразените в страната са 483, а смъртните случаи са 5.

В Сърбия заразата се развива с драстична скорост, като само за денонощие там са регистрирани 148 нови случаи на зараза. Общо заразените са 1624, като в критично състояние са 89 пациента.

В Гърция общо 1673 души са заболели, като за последното денонощие са регистрирани 60 нови случая. Починалите са петима, а 92 от пациентите са в критично състояние.

В Румъния само за ден са се разболели нови 430 души, общо заразените са над 3 600 души, в критично състояние са 119 пациенти./БГНЕС

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

142 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: По света