Училищата и детските градини няма да затварят врати заради коронавируса

Кризисният щаб за коронавируса излезе с мерки към областите. Препоръките са разделени спрямо това дали има констатирани случаи или не, предаде репортер на БГНЕС.

Към момента в България има огнища на вируса в София, Плевен и Габрово. В тези области учебните заведения няма да прекратяват часовете, обясни на брифинг ръководителят на щаба ген. Венцислав Мутафчийски. „Спиране на учебни часове за 14 дни ще има само, ако в конкретно училище се констатира случай на коронавирус“, уточни той.

По отношение на областите, в които няма огнища кризисният щаб препоръчва в учебните заведения всеки ден преди началото на първия час да има 5-минутни инструкции за хигиена.

В кината, театрите и културно-масови събития да се продават билети в залата през място или на разстояние от 1 метър. В залата не трябва да има посещения на повече от 250 души.

По отношение на спортни отбори, които трябва да играят мачове у нас в зала, ще трябва да прекарат 14-дневен карантинен период преди да излязат за спортното събитие. /БГНЕС

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

112 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Актуално