Ген. Мутафчийски каза за детските градини и мерките

Поне още седмица не бива да се отварят детските градини и това не трябва да се коментира. Това заяви началникът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски на брифинг в Министерски съвет.

„Щабът продължава работата си и бяха дадени конкретни задачи от страна на премиера за изясняване на мерките за живот в условията на епидемия, както и важни въпроси като разхлабване на мерките, отваряне на туризма, детските градини.

Ние сме натоварени да следим информацията от всички страни в ЕС и да предлагаме според нас най-удачните варианти, за да се вземат най-правилите решения“, уточни ген. Мутафчийски.

Ако продължим в този дух, това дава по-големи шансове за по-нормален начин на живот и в бъдеще.

Ген. Мутафчийски коментира и колебанията в ежедневния брой на заразените:

„От първа линия във всеки клъстър има винаги много заразени, а когато преминем към изследване на втора линия от контактни, има вече по-малко случаи. Няма и зависимост от това колко проби се правят на ден и днес това се вижда.

Не е задължително с повечето проби да се намират повече заразени. Това доказва, че болестта у нас протича клъстърно, което е добре и ако продължи по този начин да се разпространява, така че да имаме възможност за ограничаване на клъстъри, ще имаме възможност за разхлабване на мерките и по-спокоен живот“, посочи още шефът на ВМА.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

3 620 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Общество