От днес се връща нормалният срок за плащане на тока!

С отпадането на извънредното положение в страната се възстановява нормалният 10-дневен срок за плащане на консумирана електроенергия, припомниха от ЕВН България.

В помощ на потребителите в условията на кризата заради коронавируса правителството бе удължило времето за плащане на фактурите за ток първо на 20, а после и на 30 дни, но вече се връща принципният график.

Нормалният срок за плащане ще важи за издадените след 13 май фактури, след изтичането на 10-те дни започват да текат още 10 дни, в които се събира законната лихва за забава. След това вече дружествата имат право да прекратяват електрозахранването.

От ЕВН припомнят, че всеки клиент може да заяви, че иска да получава безплатен СМС, когато му е издадена фактура и когато е пропуснал срока за плащане и предстои прекъсване на захранването. Плащането може да става както в клиентските центрове, които спазват противоепидемичните изисквания, така и по банков път, през банкомат и онлайн.

С приключването на извънредното положение компанията възстановява и дейността си по планови дейности по мрежата и енергийни съоръжения. Това може да доведе до спиране на тока при присъединяване на нови клиенти, ремонтни и рехабилитационни дейности, метрологична проверка на средства за измерване и други. ЕВН обаче твърди, че ще предприема това за максимално кратки срокове и по начин, който да отчита сутрешните образователни процеси, предвид все още протичащото онлайн обучение вкъщи.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

497 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Общество