Връщат се блокираните на летището в Париж българи

Блокираните българи на летището в Париж, вече са на територията на Франция. Те са били допуснати извън летището. Очаква се днес с първия полет за София те ще бъдат върнати обратно в България. Това потвърди консулът ни във френската столица Милена Узунова, съобщи Нова.

Вчера от МВнР съобщиха, че 70 български граждани, сезонни работници в земеделието, са били блокирани на летище в Париж. Групата е пристигнала на летище „Шарл де Гол“ във френската столица на 5 май, като работниците са били наети у нас чрез посредническа фирма.

В момента българите са настанени в сграда на Червения кръст, която се намира близо до летището. Иззети са им всички лични вещи и телефони. „Снощи около 5-6 часа ни докараха тук. Условията са добри. Ние носим малски, а на летището никой от полицаите не беше. Тук също не носят маски. По-възрастните хора носеха в себе си лекарства, които обаче им бяха конфискувани“, каза един от тях.

„Не е вярно, че са им отнети личните вещи. Техният разказ се отнася за 5-ти май. Телефоните им не са били отнети през цялото време. Част от хората са разговаряли с близките си и работодателите си“, заяви консулът ни във френската столица Милена Узунова.

„Лично разговарях с хората вчера. Казаха, че са доволни от условията, в които са настанени“, каза още тя.

“След кацане, чакахме в една дълга колона. Един от полицаите попита дали има други хора, освен българи и ги повика. Аз отидох при него и му казах, че ние сме българи, но имаме и френски карти. Тогава ни извика при него”, разказа Христофор, който вече е успял да стигне до крайната си дестинация.

“В нашия полет имаше селскостопански работници и хора, работещи в строителството. Повечето хора бяха от малцинствата”, каза още той.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

409 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Общество