Ким Чен Ун на 99% е мъртъв, обявяват го до дни

„99% съм сигурен, че Ким Чен Ун е мъртъв и Северна Корея ще го обяви този уикенд“. Това заявява севернокорейският дисидентът Джи Сонг Хо. Според него Ким е починал миналата седмица, а смъртта му ще бъде оповестена този уикенд.

 

Подготвя се погребението на Ким Чен Ун според сателитни снимки

 

„Чудех се колко дълго може да издържи след сърдечно-съдовата операция. Бях информиран, че Ким е починал миналия уикенд“, заявява Джи Сонг Хо пред агенция Yonhap News .“Не съм съвсем сигурен дали наистина е претърпял някаква операция или нещо друго, но едно е ясно … той не е можел да се изправи сам или да ходи правилно“, добави Джи Сонг Хо.

 

Медии обявиха Ким Чен Ун за мъртъв

 

„Това не е 100% сигурно, но мога заявя, че възможността е 99 процента“, каза още той. Според него Северна Корея се бори със сложния въпрос кой да наследи Ким Чен Ун, пише TheSun.

Ким има две малки деца от съпругата си Ри Сол Джу, но те са още малки, за да поемат ръководството на страната. Сестра му Ким Йо Чен, за която се смята, че е ръководител на пропагандната му машина, е фаворитът за наследник на династията.

 

Ким Чен Ун, който управлява Северна Кория от 2011, не присъства на годишните празненства на рождения ден на своя дядо Ким Ир Сен на 15 април. От това до сега спекулациите с живота и здравето на севернокорейския лидер не спират.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

1 186 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: По света