Без положителни проби за коронавирус в Разлог и Банско при 1790 тествани

Само три от тестовете за коронавирус при изследванията в Разлог тази седмица са положителни на антитела, това сочи обобщената справка от тестването.

И на тримата с положителни резултати са направени PCR тестове, които са отрицателни. Те са изкарали заболяването в минал период. През тази седмица тестване преминаха служителите от Защитеното жилище и Дневен център „Блян“ в Разлог, полицейските служители и пожарникарите.

 

700 души в Банско са тествани за антитела

 

За двете седмици в Разлог са тествани общо 358 души, от които 10 вече са имали среща с вируса и са оздравели. На този етап няма положителни тестове, а всички направени PSR са отрицателни.

Продължава масовото тестване и в Банско. Там в сряда е имало три съмнителни проби, а лицата са тествани с PSR тестове, а резултатите се чакат. Досега в курорта няма нито една положителна проба. При петте съмнителни от началото на кампанията тестовете отново дадоха отрицателен резултат.

До сряда в курорта са изследвани 1332 души с бързи тестове за Covid-19. При 30 от тях са установени антитела, а е направено тествани с PSR, като всички са показали отрицателни резултати

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

407 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Банско