Борисов: Най-добре е да има обща кандидатура на демократичната общност срещу диктатурата на Радев

„Никога не ми е бил интересен президентският пост“. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, който е на посещение в Перперикон. Той е придружен от младежи на партията и от депутати.

Борисов каза, че скоро, до седмица- две, ще стане ясна кандидат-президентската двойка на партията. „Най-добре е да има една кандидатура на демократичната общност срещу диктатурата на Радев“, каза лидерът на ГЕРБ.

Според него предстоящите президентски избори са предизвестени.

„Тези популисти, особено лицемерът Радев, говореха колко е важно за честни избори да се броят квитанциите след машините. Ще ги броят и ще ги докарат така както им трябва. Аз знам, че съдията е купен“, каза Борисов.

Експремиерът пресметна, че новите избори ще струват 135 млн. лв. и като се сметнат средствата и за предходните стават половин милиард.

Затова според него при такава коалиция в Народното събрание въобще не трябва да се ходи на избори.

По думите му, след като е имало мнозинство за актуализация на бюджета, не би трябвало да има избори.

„Видяхме в НС една много здрава коалиция и ви питам – защо не направиха правителство, след като най-важният закон за годината беше гласуван с такова болшинство“, каза още Борисов.

„Гласуваха бюджет само за няколко месеца, а защо не гласуваха за цялата година. Защо е този популизъм?“, каза Борисов.

На въпрос как ще коментира евентуалния проект на Кирил Петков и Асен Василев, Борисов каза, че всеки нов политически проект е добре дошъл в една демокрация.

„Аз не видях нищо да се случва нито във финансите, нито в икономиката“, допълни обаче той.

„Когато гледах Ники Василев искрено съжалих, че не стана премиер. Видях един много разумен човек“, каза Борисов по повод неслучилия се кабинет на ИТН.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

72 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Политика