Борисов: По никакъв начин няма да подкрепим кабинет на ИТН

ГЕРБ няма да подкрепи кабинет на „Има такъв народ“. Това обяви Бойко Борисов на брифинг в централата на ГЕРБ. И категорично заяви, че ако мандат бъде връчен на неговата партия, тя незабавно ще го върне.

„Не, няма по никакъв начин да го подкрепя. И се извинявам на народа, че ще страда много заради тези, ако не направят правителство. Извинявам се, но нямам шанс“, каза лидерът на ГЕРБ.

„След трети избори какво ще се промени? Проявете разум, съберете се и направете нещо, така че държавата да работи нормално. Ние сме срещу Слави от два месеца. Каква е логиката да го подкрепим сега?“, посочи Борисов. И допълни: „Избутаха го с 0 цяло и нещо процента да е първи – ето, заповядай, управлявай! Трябва да се поеме политическа отговорност“, допълни Борисов.

Според него предложеният от Трифонов кабинет е „рожба на всички токсични партии, които направиха преврата“. „На 12 юли казах, че не очаквам ИТН въобще да успее да прокара правителство. Планът им с Румен Радев е друг отдавна. Бойко Рашков да вилнее, колкото може. Това е планът”, категоричен е Борисов.

„Управлението на държавата не е шоу. Това е много отговорна и експертна работа. При мен всичко беше във възход”, каза още бившият премиер.

„Вчера отново се завъртя приказката, че едва ли не аз участвам с партията си в някаква уговорка. Хора, вие щяхте да ме чегъртате! Аз не ви искам! Вие сте токсични. При целия тормоз върху нас – арестувани, мачкани… Планът е да продължи бойкорашковщината, за да може Радев и неговото правителство да действат”, посочи Борисов. И добави, че няма да влезе в пленарна зала при гласуването на правителството. „Като гледам как са ме почнали с разпити, по добре да не влизам, за да не утежнявам работата на полицаите”, поясни лидерът на ГЕРБ.

„Кое зло да избера – имам Бойко Рашков и Слави Трифонов. Не подкрепяме – остава Бойко Рашков, подкрепяме – идва Слави Трифонов. Затова, умолявам те, Христо, умолявам ви – вие надробихте тази попара, вие ще я сърбате. Моля ви, направете правителство, не ми отнемайте удоволствието да видя как Рашков си тръгва от МВР с дамаджаните. Ако не направите правителство, няма никакво значение какво ще се случва с ГЕРБ. Ако някъде има спад на милиони, това е при Слави Трофонов. Той всеки ден говореше, че на референдума са го подкрепили 2,5 млн. души, а на 11 юли те станаха 600 хил.”, каза още Борисов.

Запитан дали ГЕРБ ще подкрепи мандат на БСП той заяви: „Те имат 30 депутати. С какво ще държиш това управление? На петия ден някой ще се разсърди и то ще падне”.

По повод на факта, че бившият председател на Народното събрание Цвета Караянчева вече няма депутатска банка, Борисов каза: „На другите избори ще я изберат. Такава е системата“.

На въпрос дали би се кандидатирал за президент Борисов отговори: „Не. Науправлявал съм се. Личното ми его е удовлетворено. Няма българин, който да ме стигне в следващите 20-30-40 години като изборни резултати. Единствено искам партията ми да е силна и стабилна и народът да е добре”.

Лидерът на ГЕРБ описа и външния вид на кандидата за наследник на Радев: „Умен, висок, красив, с коса, с очила, за да може, като Дани Митов, да показва как ги слага и сваля”, коментира Борисов.

 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

149 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Политика