Хаджигаев обвини Бойко Борисов за срамната загуба в Благоевград

Костадин Хаджигаев не чувства вина и не пое отговорност за срамния резултат на ГЕРБ на частичните кметски избори в Благоевград. Нищо че кандидатът им остана трети и събра едва 3452 гласа.

Снощи първи политически коментар във фейсбук по темата направи Йордан Андонов. Той бе единственият, който при представянето на Тодоров за независим кандидат-кмет, подкрепен от ГЕРБ, изрази съмненията си, че това е правилният избор за управник на града.

Тогава съпартийците му замълчаха.

След вота в неделя Андонов обвини за провала областния лидер Андрей Новаков, секретаря Даниела Савеклиева и напусналия партията преди години Костадин Хаджигаев. За последния се смята, че е един от архитектите на решението Андон Тодоров да се яви като независим кандидат, подкрепен от ГЕРБ.

„Горните трима причиниха незаслужен срам и обида на всички членове на структурата в града, която трябваше да преглътне натрапването на изключително спорна и чужда фигура за нас като кандидат-кмет, подкрепен от ГЕРБ. Няма да се учудя, ако продължат да нахалстват и да търсят вината другаде, вместо да поемат собствено отговорността за този звучен шамар”, написа в своя фейсбук Йордан Андонов.

Тъй като ръководството на местната организация все още мълчи, потърсихме за коментар Костадин Хаджигаев. Според него вината е на хора като Андонов, които не са работили за победата на кандидата на ГЕРБ. По този начин са саботирали директно решението на лидера си Бойко Борисов.

„Номинацията на Тодоров за кандидат-кмет е на Борисов, а не е на мен, Новаков и Савеклиева. Аз дадох всичко от себе си на тези избори за разлика от някои в ГЕРБ, които работиха срещу Борисов”, оправда се Хаджигаев. Що се отнася до поемането на отговорност, той обясни, че не е част от ГЕРБ и това е работа на централното, областното и общинското ръководство.

 

Хаджигаев призна, че преди старта на предизборната кампания е направено социологическо проучване. То показало, че кандидат на ГЕРБ, който е член на партията, ще бъде на балотаж. Тогава обаче Борисов прозрял, че ще стане като на редовните избори през 2019 година – на втория тур всички ще играят срещу ГЕРБ и загубата е гарантирана. Затова се спрял на варианта за независим кандидат, подкрепен от неговата партия, но, както се видя, личността на Андон Тодоров не успя по никакъв начин да обедини симпатизантите и актива на ГЕРБ.

Ще поеме ли някой отговорност за този срамен резултат? Явно това няма да е Костадин Хаджигаев, който изрично подчерта, че не е член на ГЕРБ…/ Ilindenpres

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

909 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Политика