Кандидатът за кмет на „Демократична България” (Обединение) с грандиозен провал на изборите в Благоевград

Изключително нисък резултат на кметските избори в Благоевград постигна кандидатът на „Демократична България” (Обединение) д-р Виктория Каракостова – Нешева. Анализаът на изборните резултати показва, че тя се класира шеста от седем участника в надпреварата, което бихме могли да определим като срамен резултат при положение, че от ДБ (Обединение) имат амбицията да управляват България.

Местната структура не успя да мобилизира хората, които иначе подкрепят „Демократична България” (Обединение) и го показаха категорично на парламентарните избори, проведени на 4 април. За да подкрепят кандидатурата на д-р Каракостова, още в началото на кметските избори, в Благоевград пристигнаха две от водещите фигури на партията, а именно Христо Иванов и ген. Атанас Атанасов, но усилията им не се увенчаха с очаквания успех.

Самата д-р Виктория Каракостова също не носи цялата отговорност за загубата, дори напротив. Наскоро тя бе избрана за председател на структурата на ДСБ, като кандидатурата ѝ бе наложена от Калоян Ханджийски, което предизвика известно разцепление на членовете на партията. Това всъщност беше първият сигнал за напрежение в местната организация, тъй като по наша информация, едни от най-влиятелните хора в ДСБ – Благоевград са имали друг кандидат за председател.

Да, говорим за същия този Калоян Ханджийски, който заемаше поста председател на ДСБ – Благоевград, преди д-р Каракостова. Резултатът на кметските избори всъщност е оценка към него като лице на партията в областния център! От години, всички, които следят политическия живот в Благоевград, а и обикновените хора коментират, че Ханджийски има изключително неадекватно поведение като общински съветник.

 

Той е известен като представителя на местния парламент, който реално, вместо да работи за по-доброто бъдеще на Благоевград, се занимава единствено с постоянни нападки към своите колеги. Освен това Калоян Ханджийски е „лицето на протестите” в областния център, които протести реално не постигат нищо, а обществената подкрепа към тях е нулева. Калоян Ханджийски успя да се превърна в благоевградския Йоло Денев.

 

Освен това той е човекът, който успя да раздели ДСБ – Благоевград, което в някаква степен обяснява ниския резултат на д-р Каракостова на изборите, защото дори твърдият електорат, отвратен от поведението на Ханджийски, реши да не подкрепи кандидатурата на новия си председател.

Днес, Калоян Ханджийски е кандидат за депутат в 46-то Народно събрание, което стана ясно, след като преди броени дни в града се появи негов трансперант. Екипът на Е-79 нюз с интерес ще следи изборите резултати и най-вече преференциалния вот, за да видим колко точно хора ще подкрепят персонално Калоян Ханджийски!

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

343 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград