IT експертите на ЦИК и „Сиела Норма“ ще проведат работна среща за липсващите инструменти по софтуерната част от договора за машините

IT експертите на ЦИК и „Сиела Норма“ ще проведат работна среща за липсващите инструменти по софтуерната част от договора за машините. Това съобщи председателят на ЦИК Камелия Нейкова пред журналисти в Народното събрание, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Тя посочи, че ЦИК е в готовност да плати веднага.

Тя коментира, че Изборният кодекс не позолява хибридно гласуване, а именно за президент на хартия, а за парламентарни избори с машина. „Това може и да обърка избирателите. Веднага ще има становища в едната и в другата посока. Когато има комбинация от решения не винаги това е най-добрият вариант“, заяви още Камелия Нейкова.

Според управителя на „Сиела Норма“ Веселин Тодоров софтуерни проблеми няма, но има проблеми в детайлизирането на договора. „Това в никакъв случай няма да попречи на предстоящите избори, независимо дали са две в едно или по отделно“, заяви още той.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

37 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Политика