Политическото напрежение: Иван Гешев отиде на заседанието на правната комисия

Тошко Йорданов към Гешев: Прилагате избирателно закона

Председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов заяви, че прокуратурата прилага избирателно закона за едни и си затваря очите за други. „Няма разследване за кюлчетата, за Мата Хари, има записи и много лесно може да се установи коя е“, каза Йорданов на заседанието на правната комисия, в което участва и главният прокурор Иван Гешев.

След като Гешев каза, че включването на Бюрото по защита към главния прокурор в акцията в президентството, когато бе арестуван президентски съветник, е станало по предложение на наблюдаващия прокурор, Йорданов се обърна към Гешев с думите: „Нарушихте неписания договор между институциите и обществото“ и „всяко едно действие може да го опаковате по законов начин“. Законите се правят, за да служат на гражданското общество, подчерта Йорданов и изказа увереност, че бюрото за защита ще бъде прехвърлено към Министерството на правосъдието и за това има политическа воля.

„Много трудно е да отговориш на политически тези с юридически аргументи“, отговори Гешев. Той изрази готовност да се лиши от охраната си, защото „никой не ме е карал да ставам главен прокурор насила“ и предложи на депутатите да питат вътрешния министър Бойко Рашков защо е нужно да бъде охраняван. „Не се притеснявам дали ще ме охраняват или не. Направете така, че България да е първата държава в ЕС, в която да не се охранява главния прокурор“, каза Гешев.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

252 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Политика