Касим Дал: Пеевски издържаше ДПС, ВМРО и Атака

Всички викат, че Пеевски го няма, но той държи всички флашки. И компрометиращи записи има – всичко. ДПС има голяма зависимост от него. Готвеше се да стане председател. Никой не трябва да подценява Пеевски. Години ще трябват това да се изчисти.

Това каза пред „Алтернативата“ Касим Дал, съосновател на ДПС и бивша дясна ръка на Доган, цитиран от ГЕРБ.

„Движението за права и свободи има голяма зависимост от Делян Пеевски. От 2008 г., когато стана депутат, всички назначени от името на ДПС, са били по лично предложение на Делян Пеевски“, обясни той.

По думите на Дал далаверите на бизнесмена започват още през 2004-2005 г., когато от името на Движението той става зам.-министър на Емел Етем и отговаряше за държавния резерв.

„Лично председателят на ДПС артикулираше Делян Пеевски. Доган го лансираше във всичко. Но Пеевски нямаше никакво влияние по структурите. Лично аз не съм позволявал това нещо. След като напуснах, Пеевски превзе цялата структура на ДПС. В един момент даже, ако бяха позволили, щеше да стане председател на Движението. С излизането на Доган фиктивно от активната политика, Делян Пеевски тръгна да си изчиства бизнеса. Той се готвеше да стане председател на Движението за права и свободи“, отбеляза Касим Дал.

„Цялата издръжка и всички кампании на ДПС бяха плащани от Делян Пеевски. И не само на Движението, и на ВМРО и „Атака“. Сумите са огромни“, хвърли бомбата Дал.

„Чувалът с пари беше у Пеевски, затова събра повече номинации за парламента и от Мустафа Карадайъ“, отбеляза той.

„Бих дал на Данчо Ментата Оскар. Той влиза във всякакви роли и ги играе добре“, каза още Касим Дал.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

368 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Политика