Кирил Ананиев: Не беше необходимо да се прави актуализация на бюджета

През цялото време смятахме, че не е необходимо в този момент да се прави актуализация на трите бюджета, с изключение само по въпроса с пенсиите, коментира в кулоарите на парламента депутатът от ГЕРБ и бивш финансов министър Кирил Ананиев.

„Ние имахме предложение, което предвиждаше много по-добро компенсиране до края на годината за пенсионерите. Така следващото служебно правителство, което ще бъде много по-близко до финализиране на фискалната година, можеше да представи по-реалистична актуализация в по-малък размер. От тази гледна точка и като имаме предвид какви предложения са направени за големия бюджет, това ще се превърне в един голям дебат за едни милиарди, а пък лично моя кауза е фискалната стабилност и спазване на фискалните правила, които се изискват не само от нас, но и от всички европейски държави“, изтъкна Ананиев.

Депутатите от ГЕРБ-СДС ще участват в дебата по Закона допълнение и изменение на държавния бюджет в пленарна зала, но отказват да участват на комисия.

„Аз лично не искам да участвам в такъв дебат, в който дефицитът на бюджета в края на годината ще е повече от 5%, така че няма смисъл. Ние ще вземем отношение в пленарна зала, тъй като това е най-важното място и там ще споделим всички наши виждания“, категоричен е бившият финансов министър.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

187 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Политика