Президентът Румен Радев: Ще преценя кога и на кого да връча евентуален трети мандат

Ще преценя кога и на кого да връча евентуален трети мандат, когато чуя идеите на парламентарно представените партии за представяне на правителство. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти при обиколката си по границата с Турция, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Кога българският парламент ще актуализира бюджета. Отговорете ми, ако можете на този въпрос. Ще имам настояване към тях. Това е основната причина за свикване на КСНС. Не можем по безотговорен начин да се отнасяме към българските граждани“, заяви президентът.

„Има важни и тревожни въпроси, които изискват актуализацията на този бюджет. Не можем да оставим хората в наближаваща пандемична криза без финансова и социална подкрепа – за бизнеса за здравеопазването, за спешната помощ, за медиците на първа линия, за осигуреност на всички необходими медикаменти. Няма как да стане. Очаквам отвговорност от всички парламентарно представени партии. Искам да видя ясен ангажимент на българския парламент. От това ще си проличи кой работи за хората и кой се е хаос в държавата“, заяви той.

„Планирам да направя консултации. Ще преценя кога и на кого да връча евентуален трети мандат, когато чуя идеите на парламентарно представените партии за представяне на правителство. Искам да чуя идеите на партиите как ще съставят правителство“, допълни Радев.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

85 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Политика