Прокуратурата публикува електронните адреси за сигнали, свързани с изборния процес

Прокуратурата публикува  на интернет страницата си електронните адреси на всички прокуратури в страната, на които граждани и организации да  подават сигнали за нарушения и престъпления, свързани с изборния процес.

Преди дни Министерството на вътрешните работи откри специална телефонна линия, която ще приема сигнали денонощно.

 

И на предсрочните парламентарни избори на 11 юли, за да се ограничат нарушенията срещу политическите права на гражданите и за законосъобразното провеждане на вота, имаше електронен канал за сигнали.

Към Върховна касационна прокуратура пък функционираше дежурно звено от прокурори и служители, което до датата на вота – периодично, а в изборния ден – през няколко часа, оповестяваше централизирана информация за сигналите, преписките и делата, свързани с изборни престъпления.

По повод вота 2 в 1 от държавното обвинение уточняват, че списъкът с електронните адреси е на разположение за сигнали на физически и юридически лица с оглед вземане на нужните мерки за срочни и законосъобразни действия при наличие на данни за извършване на престъпление.

От МВР  пък обявиха денонощната си телефонна линия и един универсален e-mail като част от предприетите мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на парламентарните и президентски избори.

Паралелната активност по посока сигнали за изборни нарушения и престъпления идва седмица, след като с писмо главния прокурор покани вътрешния министър да направят заедно с председателя на ДАНС Национално междуведомствено звено.

 

Бойко Рашков обяви, че е разбрал за писмото от медиите, но не заради това намирал подобно предложение за несъстоятелно.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

105 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Политика