ВСС освободи съдия Р. Калугерова от поста председател на РС – Сандански

С решение на Висшия съдебен съвет от вчера Росица Калугерова е освободена от поста временен председател на Районен съд – Сандански. С последващо свое решение висшите магистрати назначиха на мястото й съдия Стойка Янева.

Както “Струма” писа, съдия Р. Калугерова подаде заявление до Висшия съдебен съвет за освобождаване от заеманата ръководна длъжност, в което е посочила, че желае да бъде освободена от заеманата длъжност на основание чл. 175, ал. 1 от ЗСВ, вр. чл. 129а, ал. 3, т. 2 КРБ и преназначена на длъжност съдия на основание чл. 169, ал. 5 от ЗСВ.

От вчера съдия Р. Калугерова е редови магистрат в курортната община. “Мотивите за моето решение са лични, това съм посочила и в молбата”, поясни Р. Калугерова.

До рокадите в Районен съд – Сандански се стигна, след като съдия Н. Бузова подаде заявление за освобождаване от длъжност във втория си мандат, от който бяха изминали едва 2 от 5 години.

Съдия Ст. Янева е съдия по граждански дела в Районен съд – Сандански. Тя е кандидат за вакантната длъжност, конкурент й е Рая Манолева.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

3 460 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Сандански