Окончателно: От новия сезон стадионите в Англия ще са пълни отново

Социалната дистанция ще бъде преустановена
Стадионите и събитията в цяла Англия ще работят на пълен капацитет от 19-и юли, след като правителството на Великобритания взе това решение с оглед планът, разхлабващ мерките срещу коронавирус.

Премиерът Борис Джонсън, заедно с главния медицински експерт професор Крис Уити и ученът Сър Патрик Валанс, обявиха това решение на брифинг в понеделник.

Социалната дистанция ще бъде преустановена тогава, като футболните стадиони ще бъдат отворени до краен предел за старта на сезона през август, пишат Gong.bg. Задължението за носене на маски също ще бъде премахнато, въпреки че повече насоки предполагат, че хората могат да изберат да го правят на „затворени и претъпкани места”.

Няма да има задължително удостоверение за статут на COVID-19, въпреки че фирмите и събитията ще могат доброволно да използват националната система, ако сметнат това за подходящо. Припомняме, че огромна част от изминалия сезон се игра през изцяло празни трибуни в Премиър лийг. Съвсем за кратко през зимата част от стадионите бяха отворени с капацитет до 2 хиляди души, а последните два кръга се разреши всеки един от отборите да приеме домакинския си мач пред 10 хиляди свои фена за финал на кампанията.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

203 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Актуално