Жегите у нас продължават

Жегите у нас продължават. Жълт код за високи температури е в сила за цялата страна. Термометрите в Западна и Централна България ще достигнат 42 градуса и ще се задържат така поне още няколко дни.

По-приятни ще са температурите по Черноморието. Там те няма да надвишават 32°. Времето е много опасно за възрастните хора. От 13 до 18 ч. не трябва да се излиза навън и задължително да се пие много вода

Денят започва с температури от 18 до 24 градуса. През целия ден ще бъдe слънчево, а в следобедните часове ще бъде горещо. Вятърът ще бъде слаб от изток със скорости до 20 км/ч. Максималните температури в населените места ще са от 37 до 42 градуса, отново в района на Плевен ще бъде най-топло – до 43 градуса.

Морската вода си е направо чай, с температура от 26 градуса по северното крайбрежие и до 26-27 градуса по южното. Вълнението ще бъде слабо с височина на вълните до метър и половина, посочи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

През следващите дни у нас очакваме покачване на температурите. В четвъртък и петък ще бъде горещо с купести облаци над югозападните райони. Максималните температури в крайните южни райони и в централните части от Дунавската равнина ще се доближават 40 градуса. В Сандански отново ще бъде най-горещо – до 42-43 градуса.

Уикендът ще се задържи горещ и с високи температури до 41-42 градуса. В понеделник и вторник се очакват превалявания в североизточните райони и по Черноморието.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

164 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Времето