Как да попречим на COVID-19 да се спусне в трахеята и да попадне в белите дробове

Вирусът живее на ръцете около 10 минути, през това време е важно да не търкате очите си, да не докосвате носа

В мрежата се разпространяват препоръките на италианския лекар Лидия Рота Вендер относно коронавирусната епидемия.

„Коронавирусната инфекция не причинява настинка с хрема или мокра кашлица. Сухата кашлица е отличителна черта на новия вирус.

 

Коронавирусът не издържа на топлина и умира бързо, затова трябва да се консумират горещи напитки или просто гореща вода през целия ден, те неутрализират вируса“, казва медикът.

Трябва да измиете добре ръцете си със сапун и вода, да избършете с спирт повърхността на нещата, с която влизате в контакт у дома.

Отбелязва се, че вирусът в началото на заболяването причинява възпаление в гърлото и усещане за сухота. Този симптом може да продължи няколко дни.

Вирусът се разпространява чрез влага, присъстваща в дихателните пътища. Той се спуска в трахеята и навлиза в белите дробове, причинявайки пневмония, която продължава 5 или 6 дни.

Човек развива признаци на пневмония – висока температура и задух. Обикновената настинка не е придружена от такъв ефект.

Лекарят отбелязва, че предаването на вируса обикновено става при директна инфекция. Вирусът живее на ръцете около 10 минути, през това време е важно да не търкате очите си, да не докосвате носа, което позволява на вируса да проникне в гърлото.

Ето защо се повтарят толкова често препоръките: мийте ръцете си често и ги дезинфекцирайте.

Лекарят също съветва да се гаргарите с дезинфекционни разтвори, те елиминират или минимизират вируса, който може да проникне в гърлото.

Той ще бъде отстранен преди да влезе в трахеята, а след това в белите дробове. Също така си струва редовно да дезинфекцирате клавиатурата, компютърната мишка, волана на автомобила.

Тайванските експерти предлагат прост тест всяка сутрин: вдишайте дълбоко и задръжте дъха си за 10 секунди. Ако направите това без кашлица, без затруднения, това показва, че няма фиброза в белите дробове и показва липсата на инфекция.

И още нещо: трябва да се уверите, че е мокро в устата и гърлото: трябва да отпивате глътка вода поне на всеки 15 минути.

Ползата от това е това: ако вирусът попадне във вода или други течности през устата, той преминава през хранопровода в стомаха, където стомашните киселини го унищожават. Ако не пиете редовно, тогава вирусът може да попадне в трахеята, което е опасно.

Генадий Онищенко, бившият главен санитарен лекар на Русия, пък разказа за начините за предпазване на тялото от коронавирус.

Той отбеляза, че единственият начин за лечение на коронавирус е да победи имунната система. Когато тялото води такава борба, самият човек може само да облекчи симптомите на болестта.

Говорейки за начините за предпазване на тялото от коронавирус, Онищенко каза: всеки продукт, който укрепва имунната система, е полезен. Изборът на такъв продукт е за човека въз основа на собствените му вкусови предпочитания.. /zdrave.to

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

107 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Здраве