Отварят терасите на заведенията на открито, пускат и басейните

Приемиерът Бойко Борисов и министри от кабинета представят ифнормация за мерките срещу разпространението на коронавируса на брифинг в МС.

Борисов започна брифинга със спекулациите, че Щабът е бил некомпетентен по темата като призова Тодор Кантарджиев да разкаже за всички му членове. За Мутафчийски той изтъкна, че е в първата тройка на хирурзите у нас и се е справил с една остра ситуация и нейното менажиране.

Борисов определи като измисица, че Щаба е затворен. „Един опозоционен лидер каза, че Щаба е затворен, това е пълна лъжа“, отсече Борисов и изказа съболезнования на семействата на загиналите лекари.

Премиерът благодари на всички, които спазват мерките и си стоят по домовете. „Благодарение на това сме на този етап, които сме днес“, каза Борисов.

Относно курсовете за шофьори от може да работят. „Бяха при мен, поехме анагажимен. Макси, дезинфекция, както и дистанция всичко да се спазва“.

От думите му се разбра, че се разрешват индивидуалните спортове. Борисов припомни, че от днес планините са отворени. „Ние се ръководим от едно нещо – броя на заболелите и броя на починалите“, каза Борисов и допълни, че тези мерки дава въздух да се щади и психическото състояние на хората. Всичко това се подкрепяла от Щаба.

По настояване на Мутафчийски и плувните басейни ще бъдат отворени. Терасите на заведанията на открито също заработят. „Трябва да свикнем да живеем с вируса“, заяви преиерът

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

1 939 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Актуално