Възобновяват инвитро процедурите

Това съобщи премиерът Бойко Борисов
Инвитро процедурите ще бъдат възобновени. Това съобщи премиерът Бойко Борисов на брифинг в неделя.

Решението е взето след съвещание с Националния оперативен щаб и здравния министър Кирил Ананиев.

Пада забраната за ин витро процедури. Това съобщи премиерът Бойко Борисов при инспекция в Южния парк в София.

„Сутринта с Щаба и докторите говорихме много ин витро процедурите ще бъдат разрешени, защото действително има много семейства, които чакат. Колкото и да има риск, другия риск е още по-голям“, обясни премиерът.

Борисов коментира и разхлабването на мерките. „Нищо медицинско към момента не ни кара да мислим, че трябва да разхлабим мерките. Нямаме моралното право, тези които го говорят трябва да си продължат изречението с „не ни пука, че могат да умрат хиляди хора“, заяви премиерът. Борисов заяви, че всички които „имат малко акъл“ в света са казали, че България се справя отлично.

„Моля, спазвайте карантината. Вчера казах, че мисля извънредното положение като дума да опадне, има правомощия в него, които по никакъв начин не бихме използвали, това не значи, че карантината ще падне на 13 май или по-рано“, каза Борисов. Премиерът заяви, че и той иска като всички политици хубави новини да съобщи, но по думите му карантината ще остане за дълго време.

Борисов припомни и вчерашния си разговор с турския президент Реджеп Ердоган, в който се договориха леченето на българия в Турция да продължи. „Големи усилия се полагат. Около 100 българи са си платили онкологични операции и процедури в Турция и имаха забрана да ги продължат. Разбрахме се с кордони да бъдат извозвани до мястото на процедурата“, разказа Борисов и допълни, че ако трябва и линейки ще бъдат изпратени.

 

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

1 739 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Актуално