Горска фея с шест букви – що е то?

Не е трудно, нали? Разбира се, че е г-жа Албина. Защо горска фея ли? Защото си има 570 дка гора. За да си фейства на воля, може би. Едва ли на някой ще му е трудно да се сети как се е сдобила с нея. Но тук няма да обсъждаме нейните гори и имоти.

Няма да обсъждаме и прескачането ѝ като волна пеперуда от цвят на цвят, в случая – партии. Даже им изгубихме бройката. Няма да припомняме, че през всички тези години в Общински съвет не е допринесла с нищо. Е, не е за жителите на града. За лични цели е друга, интересна тема. (Очаквайте я скоро.)

Днес ще направим кратък анализ на предизборните ѝ „ще“ – та.

1.Повишаване на доходите – госпожа, съвсем наясно сте, че почти всеки работодател е на принципа „минимална официално, другото под масата“. Нека бъдем реалисти – това няма как да се случи.

2. Преизчисляване на пенсиите – пълни небивалици, които ръсите всички, минали през Столетницата.

3. Минималната работна заплата да стане 1250 лв. – съветваме Ви, с най-добри чувства, да смените дилъра, че тези фантасмагории ще ви осигурят единствено дългосрочен престой в Център за психично здраве, вместо в Парламента. Дилъри познавате достатъчно – дори на снимката сте с един такъв Ваш клиент.

4. Ревизии на властта не само на централно, но и на местно ниво – чудесно, но няма да го направите. Вие, госпожо, сте част от местната власт от 20 години. Кой заблуждавате с тези гръмки слова?

5. Защита от банките, ЧСИ-тата, колекторите и монополите – ако не бяхте адвокат, можеше и да Ви повярваме. Но във Вашия случай, като адвокат и закрилник на едни от най-големите отрепки в града? Молим Ви, сменете си речта, веднага след дилъра.

6. Реформа в съдебната система – Вие, от както практикувате като адвокат, колко пъти се опитахте да промените нещо? Не сме Ви чули никога и никъде, че нещо със Законите в тази страна не е наред. А ние Ви обичаме и следим Вашите изяви!

7. Подкрепа за хора, фирми и др. врели-некипели – като общински съветник на колко хора помогнахте или подкрепите по някакъв начин? Нашите наблюдения са 0 (нула).

Г-жа Албина, не се занимавайте с глупости. То от Вас и общински съветник не става, камо ли депутат. За Ваше добро е, не се излагайте още и още! Отидете си в горичката и се занимавате с неща, в които по ви бива.

Например, миграцията на конските мухи, популацията на дървесните гъби, следене размножителния период на блатните жаби – все напълно без мислени дейности, но типични за Вас! „На първо място е повишаване на доходите на българите, а първият законопроект ще е за преизчисляване на пенсиите. Целта е в края на мандата минималната работна заплата да стане 1250 лева. Ще продължат ревизиите на властта не само на централно, но и на местно ниво. Другата основна задача на коалицията е защитата на обикновените хора от банките, ЧСИ-тата, колекторите и монополите. Не по-малко важна е подкрепата за работещите, малките фирми, както и реформа в съдебната система. Обединението е поставило като основна цел подкрепата за малкия и обикновения човек, малките и средните фирми.“

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

1 746 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград