Кметове събират пари за ремонт и инвестиции в здравеопазването

Населението в района на Банско, Разлог, Белица и Якоруда ще получава здравно обслужване в по-добри условия, с по-добра апаратура. Напълно реновирано е АГ-отделението в Многопрофилната болница в Разлог, в лечебното заведение има нов, висок клас рентгенов апарат, адаптиран към по-висококачествена диагностика с ново устройство е и скенерът в разложката болница. Инвестицията е реализирана с обединените усилия на кметовете на четирите общини.

Ремонтът в Акушеро-гинекологично и родилно отделение приключва, отделението е с нова визия и с модерна, удобна и функционална среда за младите майки и новородените, както и за лечение на болните.

В ремонт е и поликлиниката в Разлог, която не е реновирана повече от 30 години. Планирано е изграждането на нов покрив с термопанели и ще се постави изолация, което ще осигури не само по-добра среда за лекари и пациенти, но и ще подобри икономическите показатели на поликлиниката. Предстои подмяна на дограмата.

 

Една от най-значимите инвестиции за МБАЛ Разлог е закупеният висок клас нов рентгенов апарат. Старият е бил достатъчно амортизиран, особено с активна експлоатация по времето на пандемията, когато са преминали стотици пациенти и практически е остарял и всеки момент може да дефектира необратимо. Новият рентген е последно поколение медицинска апаратура, предназначен за диагностика и лечение. Закупуването на нов апарат е станало с общи пари от общините, чиито жители МБАЛ Разлог обслужва –Банско, Белица, Якоруда и Разлог. Средства са инвестирани и в образната диагностика, закупено е приспособление за скенера в МБАЛ Разлог, което дава възможност за поставяне на специален контраст в подкрепа на работата на лекарите.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

192 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Банско